منتديات مايكل جاكسون لشباب العرب
كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! P_1947n9v8i1
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم فى منتديات مايكل جاكسون (ملك البوب) M.J،
إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى،
فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.
كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى،
أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.
الإدارة
منتديات مايكل جاكسون لشباب العرب
كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! P_1947n9v8i1
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم فى منتديات مايكل جاكسون (ملك البوب) M.J،
إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى،
فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.
كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى،
أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.
الإدارة
منتديات مايكل جاكسون لشباب العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات مايكل جاكسون لشباب العرب

منتدى لعشاق ومحبى الأسطورة الغنائية ملك البوب مايكل جاكسون, Michael Jackson Forums
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

شاطر
 

 كفتة الحاتي وكل أسرارها..!!

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
memogo
مشرف الأقسام الدينية و قسم الصور العام
مشرف الأقسام الدينية و قسم الصور العام
memogo

الدولة : مصر
الجنس : ذكر
مزاجى مزاجى : كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! 110
عدد المساهمات : 21090
نقاط النشاط : 41433
تاريخ التسجيل : 14/01/2010
كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! 1512_md_13266717781

كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الحاتي وكل أسرارها..!!   كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! I_icon_minitime30th مارس 2012, 03:22





كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! Image12345








أسرار كفتة الحاتي..!!

اول سر هو ان كمية الدهن في الكفته تبقى مش اقل من 30 % من اللحمه الحمرا ويكون دهن ضاني

ودا اللي هيدي الطعم الجميل لكفتة المحلات ..

يعني لو هنعمل كيلو لحمه نحط عليه مش اقل من 300 جرام دهن ضاني

والمحلات بقى بتضيف كمية الدهن نص كمية اللحمه . يعني بيوصل لنص كيلو دهن على كيلو اللحمه الحمرا

واوقات بيستخدموا خليط دهن ضاني مع (دهن بتلو او سنم جمل)


ندخل على المقادير والطريقه :


مقاديرنا النهارده تكفي من فردين لثلاثه ولو تحبوا تزودوا ضاعفوا المقادير


هنجيب ربع كيلو لحمه حمرا مفرومه ( 225 جم)

يبقى احنا هنحط تقريبا 70 جرام ليه ضاااني ( قطعه بحجم قبضة الايد ) ..

وهنخلطهم مع بعض في الكبه كويس لحد لما يبقوا نسيج واحد وهنلاقي ان لونهم بقى فاتح ..


ثاني سرانه بنضيف رز .. ودا اللي بيعوض الدهن الزياده ويخلي الكفته تنفش ويبقى حجمها حلو .. وفي نفس الوقت بيدي طراوه للكفته

نجيب معلقتين طعام رز وننقعهم في شوية ميه ..

وبعدين نصفيهم ونطحنهم في الكبه ضربه واحده بس

علشان مش عايزينه ناعم لان لو ناعم هيخلي الكفته مكتومه

عايزينه بس يتكسر ويبقى حتت صغيره تبان في نسيج اللحمه ..


بصله صغيره نفرمها بالسكينه ناعم علشان ما تنزلش ميتها ..


في طبق نخلط اللحمه مع البصله مع الرز المطحون ونضيف رشة خفيفه خالص قرفه مانكترش منها

ورشة بهارات او كبيبه صيني مطحونه

ونص معلقة شاي ملح وربع معلقة فلفل اسود .. بس كدا ..

ولو بتحبوا عليها بقدونس ممكن تضيفوا كمان


نصبعها على اسياخ لو مفيش يبقى نصبعها على قلم نظيف ومغسول .. بس الاسياخ افضل

ونرصها في صينية ..


علشان ما تنشفش

+ قبل ما ندخل الصينية نسخن الفرن كويس على درجة 200 من فوق وتحت لحد لما يسخن ويوصل للدرجه المطلوبه

بعدها ندخل الصينية في الفرن .. بدون ما نصيف سوايل ولا شئ لانها هتنزل سوايل وتستوي منها فيها وبعدين تتحمر

ودا شكلها في الفرن


كفتة الحاتي ولا اجدعها محل مشويات .. أسرار من مطبخ مرسم


مش بتاخد وقت .. ربع ساعه بالكتير هتكون استوت واتحمرت واول ما تتحمر نخرجها على طول


+ علشان نديها ريحة الفحم

بعد ما تستوي نحطها في حله ونحط فنجان في النص ونحط فيه الفحمه المولعه ونصب عليها الدهن اللي نزل من الكفته او حتة سمنة سايحه وسخنه

اول ما يدخن نغطي الحله بسرعه علشان تتشرب الكفته ريحة الفحم


+ وطبعا هتكون احلى واحلي لو اتشوت على الفحم بدل الفرن ..

نرصها في الاسياخ .. ونشويها يااما فوق شبكه على الفحم …

او لو مفيش شبكه يبقى فيه خطوه مهمه لازم نعملها الاول وهي تشمييع الكفته

يعني اول ما نحطها على الفحم نلفها باستمرار علشان اللحمه تتماسك من جميع الجهات بنفس النسبه فتمسك كلها على السيخ وما تقعش

لان لو سيبناها على جهه واحده بدون تقليب الناحيه اللي ناحية الفحم هتتماسك اما اللي فوق هتبقى لسه لحمه طريه

والنتيجه ان الكفته بتفصل عن السيخ لان الجزء الاتقل اللي تحت بيشدها وتنزل على الفحم وتسيب السيخ ..


وفى طرق تانية لمطاعم بتعمل ايه …


فيه مطعم تاني برضوا كفتته حلوه بس مش بيحط بصل خالص في الكفته ولا رز .. بس كفتته بتطلع رفيعه قوي لان الدهن بيسيح

ولما مش بيحطوا بصل في الكفته بيبلوا ايديهم بمية بصل وهما بيصبعوا واوقات بيحطوا على مية البصل فصين ثوم مدقوقين ..

وفيه محلات بتبل ايديها بدهن ضاني سايح وهي بتصبع علشان يدي الريحه لما يتشوي ..


وهنا تتقدم بالف هنا وشفا ..




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
memogo
مشرف الأقسام الدينية و قسم الصور العام
مشرف الأقسام الدينية و قسم الصور العام
memogo

الدولة : مصر
الجنس : ذكر
مزاجى مزاجى : كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! 110
عدد المساهمات : 21090
نقاط النشاط : 41433
تاريخ التسجيل : 14/01/2010
كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! 1512_md_13266717781

كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! Empty
مُساهمةموضوع: رد: كفتة الحاتي وكل أسرارها..!!   كفتة الحاتي وكل أسرارها..!! I_icon_minitime30th مارس 2012, 03:30

فين(وين) الردود؟ منتظر ردودكم إخوانى وأحبائى وأرجوا منكم التفاعل بيننا بالمنتدى ولكم شكرى وتقديرى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كفتة الحاتي وكل أسرارها..!!
استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مايكل جاكسون لشباب العرب :: الأقسام العامة General Sections :: اخبار متنوعة-
انتقل الى: